Zeilschool de Vuurtoren

Boeiende Feitjes

Op deze pagina vind je allerlei leuke feitjes over zeilen, optimisten en Zeilschool de Vuurtoren.


Seizoen 2024

Hoi Zeilhelden!

Op dit moment zijn we bezig met de zeilagenda voor het nieuwe seizoen. Op verzoek komt in 2024 de optimistenclub 'Meten met je Maten' weer terug. We puzzelen we nog even met lesdagen van deze lessen zodat het niet samen met jouw andere weekendactiviteiten valt. Aan de Vuurtorenkrant voor 2024 wordt hard gewerkt en op maandag 8 januari opent de inschrijving. Heb je advies nodig over bijvoorbeeld het type boot wat je zou kunnen kiezen, bel gerust! Wij hebben er al weer veel zin in!

Ahoi! Hans en Tries


Open Dag zaterdag 20 april 2024

Voor iedereen die de Vuurtoren niet kent is er een Open Dag op zaterdag 20 april.
Tussen 10.00 en 16.00 kun je komen aan waaien om een kennis te maken en misschien een proefrondje te varen.
Tot dan!


Dik 30 jaar Zeilschool de Vuurtoren

De zeilschool bestaat inmiddels dik 30 jaar. Ja, wij schrokken er ook van... zo oud voelen we ons helemaal niet! Elk seizoen maken we er een feestje van, ook in 2023! Op 18 november hebben we het jubileum gevierd met de hele instructeur-vuurtoren-bende. Zoveel leuke mensen bij elkaar, gezellige verhalen, veel bijzondere momenten om op terug te kijken... JA dat smaakt naar meer! Op naar het volgende jubileum!!


Knutsel je eigen optimist

En ook voor je eigen optimistje heb je niet meer dan een paar vierkante decimeters nodig, klik op het plaatje van de boot, dan opent zich een nieuwe pagina, print deze uit en volg de instructies verder. Happy sailing, skipper!

Klik hier voor de bouwtekening

Om de PDF van de bouwplaat te kunnen openen heb je "Adobe Reader" nodig, deze kun je gratis downloaden van www.adobe.com


Knutselen je eigen vuurtoren in elkaar

Misschien vind je het leuk om zelf een vuurtoren thuis te hebben, maar vinden je ouders het niet zo tof dat ze een vergunning voor jouw hobby moeten aanvragen, vandaar dat we op de site een mini vuurtorentje voor je hebben geplaatst, mooi voor op je eigen kamertje!

Klik hier voor de bouwtekening