Zeilschool de Vuurtoren

Boeiende Feitjes

Op deze pagina vind je allerlei leuke feitjes over zeilen, optimisten en Zeilschool de Vuurtoren.


Seizoen 2024

Hoi Zeilhelden!

De inschrijving is geopend en we gaan er weer een mooi feest van maken! Op verzoek is dit jaar de optimistenclub 'Meten met je Maten' weer terug, 5 zaterdagmiddagen waarop we lekker lange tochten varen en af en toe een wedstrijdje varen. Heb je advies nodig over bijvoorbeeld het type boot dat je zou kunnen kiezen, bel gerust! Wij hebben er al weer veel zin in!

Ahoi! Hans en Tries


Open Dag zaterdag 20 april 2024

Voor iedereen die de Vuurtoren niet kent is er een Open Dag op zaterdag 20 april.
Tussen 10.00 en 16.00 kun je komen aanwaaien om eens kennis te maken en misschien een proefrondje te varen.
Tot dan!


Is er nog plaats of hoe zit dat?

Donderdag 11 april 2024

Bij een paar zomerweken staan de vinkjes uit, oftewel: je kunt misschien niet meer inschrijven voor jouw favoriete week via de website. Toch is er hier en daar nog een enkele plaats. Je kunt ons even bellen voor de aller-allerlaatste plaatsen: 035-5828113. Wie weet is er nog nèt een plekje of verzinnen we samen een goede oplossing.

Ahoi, Tries


Dik 30 jaar Zeilschool de Vuurtoren

De zeilschool bestaat inmiddels dik 30 jaar. Ja, wij schrokken er ook van... zo oud voelen we ons helemaal niet! Elk seizoen maken we er een feestje van, ook in 2023! Op 18 november hebben we het jubileum gevierd met de hele instructeur-vuurtoren-bende. Zoveel leuke mensen bij elkaar, gezellige verhalen, veel bijzondere momenten om op terug te kijken... JA dat smaakt naar meer! Op naar het volgende jubileum!!


Knutsel je eigen optimist

En ook voor je eigen optimistje heb je niet meer dan een paar vierkante decimeters nodig, klik op het plaatje van de boot, dan opent zich een nieuwe pagina, print deze uit en volg de instructies verder. Happy sailing, skipper!

Klik hier voor de bouwtekening

Om de PDF van de bouwplaat te kunnen openen heb je "Adobe Reader" nodig, deze kun je gratis downloaden van www.adobe.com


Knutsel je eigen vuurtoren in elkaar

Misschien vind je het leuk om zelf een vuurtoren thuis te hebben, maar vinden je ouders het niet zo tof dat ze een vergunning voor jouw hobby moeten aanvragen, vandaar dat we op de site een mini vuurtorentje voor je hebben geplaatst, mooi voor op je eigen kamertje!

Klik hier voor de bouwtekening