Zeilschool de Vuurtoren

Zeilen in tijden van Corona en andere Boeiende Feitjes

Op deze pagina vind je informatie over hoe het op de zeilschool werkt in de Corona tijd. Ook vind je hier allerlei leuke feitjes over zeilen, optimisten en Zeilschool de Vuurtoren.


Informatie voor zeilhelden en ouders!Welkom kinderen Zomerweek.jpg
Welkom ouders zomerweek 2.0.jpg

Is er nog plaats of hoe zit dat?

Woensdag 17 juni 2020: 
Gelukkig kunnen we ondanks alle virusnarigheden het water op.
Met hemelvaart en pinksteren hebben we 'het nieuwe lesgeven' in praktijk gebracht. 
Alles liep soepel en we hadden in beide cursussen een hele toffe groep.
We vinden het jammer dat we geen handen kunnen schudden en we merken dat het moeilijker is om met alle ouders van de zeilhelden even een praatje te maken. 
De lestijden voor deze zomer worden iets gewijzigd: maandag tot en met vrijdag wordt er van 9.30 tot 16.30 uur gezeild (dat is een uurtje korter op de doordeweekse dagen) en op zaterdag zeilen we als vanouds van 9.30 tot 12.30 uur. 
Vooralsnog kan de rondvaart voor de ouders op zaterdag niet doorgaan, maar voor de kinderen maken we er zaterdagochtend wel een feestje van.

Inmiddels zitten bijna alle weken vol. Hier en daar is nog wat plaats in de laser, de valk of de cooper. Mocht je te laat zijn met inschrijven laat dan je gegevens achter voor de reservelijst, misschien schuift er wat - je weet het maar nooit met deze zomervakantie! We houden je sowieso op de hoogte van alle activiteiten. 

Wil je nog wat weten, bel dan even met Tries!
Ahoi!


Knutselen je eigen vuurtoren in elkaar

Misschien vind je het leuk om zelf een vuurtoren thuis te hebben, maar vinden je ouders het niet zo tof dat ze een vergunning voor jouw hobby moeten aanvragen, vandaar dat we op de site een mini vuurtorentje voor je hebben geplaatst, mooi voor op je eigen kamertje!

Klik hier voor de bouwtekening
Knutsel je eigen optimistje

En ook voor je eigen optimistje heb je niet meer dan een paar vierkante decimeters nodig, klik op het plaatje van de boot, dan opent zich een nieuwe pagina, print deze uit en volg de instructies verder. Happy sailing, skipper!

Klik hier voor de bouwtekening

Om de PDF van de bouwplaat te kunnen openen heb je "Adobe Reader" nodig, deze kun je gratis downloaden van www.adobe.com