Zeilschool de Vuurtoren

Boeiende Feitjes

Op deze pagina vindt je allerlei leuke feitjes over zeilen, optimisten en Zeilschool de Vuurtoren.


Is er nog plaats of hoe zit dat?

Woensdag 27 mei 2020: 
Gelukkig kunnen we ondanks alle virusnarigheden het water op.
Om alles in goede banen te kunnen leiden moeten we een beetje passen en meten. 
Dat betekent dat we minder plaats hebben dan gebruikelijk en dat sommige weken nu al vol zijn. Op dit moment is er alleen nog plaats in:
week 28 laser bahia
week 33 optimist (laatste plaatsen)
week 34 optimist 
Als alles meezit dan zetten we de deur verder open en dan kunnen er weer meer zeilhelden per week meedoen. Dus misschien kan je dan toch nog meedoen! Laat een berichtje achter bij Tries dan krijg je post als er weer plaats is. 


Het nieuwe lesgeven - het water op in corona tijd.

Ahoi zeilers, piraten, helden, thuiswerkers, 

Met Hemelvaart en Pinksteren brengen we ‘het nieuwe lesgeven’ in praktijk: verantwoord sporten in Corona-tijd. Voor de Hemelvaarts- en Pinkstercursus betekent dit bijvoorbeeld dat er een aantal dingen zijn gewijzigd:
- de tijden zijn aangepast: van 10.00 tot 16.00 uur ipv van 9.30 tot 17.30 uur.
- de rondvaart voor de ouders gaat niet door
- bij zeer slechte weersomstandigheden waarbij lesgeven buiten niet mogelijk is wordt de les afgebroken (of later gestart)

We hopen dat in de zomervakantie de maatregelen iets minder strikt zijn dan nu en dat we de tijden zoals die op de website staan kunnen handhaven. Natuurlijk zullen we u, als we wat moeten aanpassen, op de hoogte brengen. Hoe dan ook: aan het eind van de cursus kunnen de kinderen zich op de schouders kloppen: zelfstandige zeilhelden van het zuiverste water.

Hou je haaks, met ahoi en armzwaai!

Hans en Tries
Knutselen je eigen vuurtoren in elkaar

Misschien vind je het leuk om zelf een vuurtoren thuis te hebben, maar vinden je ouders het niet zo tof dat ze een vergunning voor jouw hobby moeten aanvragen, vandaar dat we op de site een mini vuurtorentje voor je hebben geplaatst, mooi voor op je eigen kamertje!

Klik hier voor de bouwtekening
Knutsel je eigen optimistje

En ook voor je eigen optimistje heb je niet meer dan een paar vierkante decimeters nodig, klik op het plaatje van de boot, dan opent zich een nieuwe pagina, print deze uit en volg de instructies verder. Happy sailing, skipper!

Klik hier voor de bouwtekening

Om de PDF van de bouwplaat te kunnen openen heb je "Adobe Reader" nodig, deze kun je gratis downloaden van www.adobe.com